Detta ämne innehåller 2 svar, har 2 deltagare, och uppdaterades senast av  Anders Persson - 6 år, 7 månader sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #4632 Svar

    Anders Persson

    Hej!

    Tack för det enorma jobb du lagt ned och för en mycket intressant hemsida. En gedigen faktabank och ett riktigt paradis för den som gillar fåglar.

    Jag vill gärna ha hjälp med artbestämning, vet du vem som har ruggat den här fjädern?  Den hittades i ett våtmarksområde i Västmanland  2/9-2017

    Jag är inne på HP från någon vadare eller rovfågel. Har sökt och tittat runt på din sida, men har inte hittat den klockrena träffen. Har även sneglat lite på göken, där stämmer storleken, men utseendet avviker. Rapphönan är också ett alternativ. Där stämmer utseendet rätt dra, men inte storleken. Det närmaste jag kommer är svartsnäppa, men den känns inte heller helt rätt. Inte riktigt samma utseende och storlek gör mig mycket tveksam. Ja, jag behöver experthjälp.

    Mvh Anders

    #4640 Svar

    admin
    Forumledare

    Hej Anders!
    Tack för din uppskattning av hemsidan och hoppas att du kommer få nytta av den.
    Beträffande din välfotade fjäder förstår jag att du inte fick ”den klockrena träffen” när du sökte i fjäderguiden, men en likadan fjäder finns faktiskt med på översiktsbilden där vanliga fjäderfynd i öppna marker presenteras.
    Dock är fjädern på grund av den kraftiga böjningen fotad mer från sidan.
    Det stämmer att det är en handpenna och den har suttit på en fasantupp.
    Typiskt för hönsfåglars handpennor är bland annat: mycket lite eller avsaknad av dunighet vid fanens bas, kraftig konvex böjning av skaftet samt smalt och relativt styvt innerfan.
    MVH/
    Jan Åkerman

    #4641 Svar

    Anders Persson

    Tack för hjälpen!

    Mvh Anders

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Artbestämning
Din information: